Wednesday, October 31, 2007

facebook groups


facebook zamanimi ellerine teslim etmemle antipati duydugum ama vazgecemedigim de bir olusum ustelik asagidaki gruplar ile apayri bir yer edindi gonlumde harry potter acisindan. bir biz degilmisiz...





Sunday, October 28, 2007

love the pensieve



Just because it is the only tool to understand young Snape's worst nightmares, his love for Lily and his dedication to "the boy that survived" as an adult, I love the pensieve...


photograph:www.yvettes.net

tekrar


deathly hallows u bitirince coken burukluktan daha da beterdi hissiyatim ceviriyi de bitirdikten sonra... artik hepsi sona ermisti, butun secenekler... "severus snape sevgisinden geceleri gizlice aglamak" neymis iyice anladim ve bu sefer jk rowling e kizamadim.
her ne kadar buyucu dunyasi da yaratmis olsa, bu dunyanin duzeniymis oradaki de... severus bir an bile duraksanmadan, asa dahi kaldirilmadan olmus ve hala bahsi gecistirilen, hogwarts portrelerinde aranmayan yuz severus... onca yaptigi, kisiligi durusu bilinen ama hala o yarattigi imaji kiramamis, kirmaya da zaten yeltenmemis, tabii hala daha takdir edilmeyen, fedakarligi/cesurlugu uzerinde durulmayan... uc nokta yapmaktan alamiyorum kendimi dunya duzenine kiziyorum, kendi kendime soyleniyorum.
of cok dertliyim. korum resmen (korkutuk mu yoksa?!) severus sanki melek gozumde ki yok artik da demiyorum degil kendime bir yandan...
icimi doktum, rahatladim, sagol merope su grubu seyettigin icin!

Monday, October 22, 2007

Dumbledore is really "GAY"

JK revealed the sexuality of Dumbledore at last.

For some of you, including me, this is very disappointing. Because i always thought that there's something going on between minerva and albus.. Damn, it is hard to beleive that he and grindelwand had romance!

But Dumbledore kept saying "love harry , love, love, love". At least i can understand why he is obsessed with love that much..

Anyway , gay or not, we like dumbledore, with his mistakes, of course ...

Saturday, October 20, 2007

15 yazar kotası

Blogumuza ait 15 yazar sınırı dolmuş durumda. Bundan sonra gelecek Severus fanatiklerini yorum kısımlarında görmek isteriz.

Tuesday, October 16, 2007

Sev, sensiz olmuyor

Hergün seni sevenlerle konuşuyorum Sev. sana benim kadar sevgi ve hayranlık duyan insanlarla. Hepimiz olmasa da birçogumuz hemfikiriz senin ölümünün gerçekten boşu boşuna olduguna.
Bir hata, bir yanılgı mı senin gibi bir adamın hayatına son vermeliydi?

Senin sevgi ile ulaştıgın azmi, hırsla körükleyenler mi canını almalıydı Severus'um?
Ölürken bile Harry e yardım etmeye çabalayışın, o sahne, sanki ben de oradaymışım gibi , ben de yaşamışım gibi tüylerimi diken diken ediyor..

Thursday, October 4, 2007

Heatcliff ve Severus

Rüzgarlı Bayır, Uğultulu Tepeler veya daha yaygın bilinen adı ile "Wuthering Heights" kitabını okuyup da, Heathcliff karakterini anımsamayan yoktur herhalde? O azimli, kararlı, tutkulu ve öfkeli aşık, eminim biraz düşününce Severus Snape e olan benzerliği konusunda bir fikriniz olacaktır.

Nedir ortak noktaları Heath ve Sev in? Hemen hızlıca özetlemeye çabalayacağım...

- İkisi de bir kadını tutkuyla sevdiler, hayatlarının tek aşkıydı cathy ve lily

- ikisinin de sevdikleri kadın gidip başka bir erkekle evlendi, başka bir erkekten çocukları da oldu

- ikisini de yüzüstü bırakan kadınlar, onlara karşı boş değildi ..

- ikisi de yalnız, ve insanlardan uzak yaşamayı tercih ettiler

- ömür boyu aşk acısı ve pişmanlıkla yaşadılar

- herkesten nefret etmeyi tercih ettiler..zalimdi ikisi de.

- ikisinin çocuklugu da çok parlak sayılmazdı.. o çocuklukta mutlu oldukları tek anı, sevdikleri kadınlarla geçirdikleri anlardı

evet bu liste, uzayabilir de dostlar. Rowling Severus Snape üzerine düşünürken, aklına Heath gelmiş midir, bilinmez. Bir esinlenme olduysa bile, Severus Heathcliff e göre çok daha yumuşaktı. Çünkü Heathcliff in zalimligi, insanlara zarar vermesini sağlıyor ve o bununla avunuyordu, daha korkunç bir adamdı Heathcliff. Oysa bizim Sev, bir görev adamıydı, fedakardı ... İkisi de 10 numara aşıklardı ama orası su götürmez.
Ne diyelim insan insana benzese de, roman karakteri de roman karakterine benzese de, Severus Heath e on basar bence!

Monday, October 1, 2007

Severus ve Böcürt

Böcürt ün Severus a karşı nasıl göründügünü öğrenemedik. Merak ettigim şeylerden biri de bu Snape in en büyük korkusu ne? Böcürt onu görse neye dönüşürdü?

Kendi ölümü ile ilgili olmasa gerek..